5.6.19

Norris (Tennessee)

Camping Norris Dam
Onderweg naar de Smoky Mountains verblijven we nu in het staatspark Norris Dam.

Het is een groene omgeving aan een stuwmeer. Vanaf de camping is er geen uitzicht op het meer, maar we proberen nog een wandeling te doen voor het morgen weer gaat regenen.

Vanochtend wilden we ook gaan wandelen maar toe begon het te regenen. Onderweg hadden we ook steeds buien, totdat het later op de middag droog werd. De temperatuur is hier uitstekend met 24 graden.

Vandaag reden we 230 km naar het zuiden en we zijn niet zo ver meer van de grote stad Knoxville, ten noorden van de Smoky Mountains.

We verbleven ook nog een tweede dag in dit park, voornamelijk omdat we verderop regen verwachten. We deden een flinke wandeling van 11 km met aanzienlijke hoogteverschillen. We zagen diverse eekhoorns en herten onderweg.
Het was warm met een hoge luchtvochtigheid, maar toch wel aangenaam. In de middag ging het nog even regenen.

We vinden het opvallend dat Amerikanen in hun enorme caravans en campers eigenlijk altijd binnen zitten. Op deze camping staan zes van dergelijke grote dingen en we zien vrijwel nooit iemand buiten. Wel hoor je constant het geluid van de airco's, blijkbaar nodig ook al is het niet warmer dan 25 graden. Zou je dat een verslaving kunnen noemen?

1 opmerking:

richbran zei

Tja, de term "obese" is niet voor niks in de US uitgevonden... zie je de eigenaars wel eens buiten, het lijkt me stug dat ze van jullie bouw zijn... :)
Van de week was ook een ex soldaat aan het woord, over D-day. Met zijn kinderen. Allemaal veel te vet...
Er is geen oorlog meer nodig zeg ik wel eens, de westerse wereld ontploft vanzelf...
In Marokko geen enkel obese kind gezien!