14.3.20

Nekob

Een gemakkelijk deel van de route
We zijn eerst de vallei van de Dadès ingereden om een wandeling te doen. Het is een wandeling in een kloof, in totaal maar 5 km, maar we deden er ruim twee uur over omdat er wat hindernissen onderweg te nemen waren.
Gevallen rotsblok

Op de hurken
Schoenen uit, het water in
Het is wel een van de mooiste kloven die we gezien hebben en het was de moeite en het ongemak volledig waard.
We moesten onder andere een stukje door 60 cm diep water waden en op een andere plek op de buik onder een rotsblok door dat in de kloof hangt.


Na een lunch onderweg gingen we in zuidelijke richting, naar de Tizi Tazazert, een pasweg dus.
De Tazazert pas, 2300 m
Deze pas lag vroeger aan een smalle onverharde weg met veel keien en was met een gewone auto nauwelijks te doen. Sinds kort is er een brede asfaltweg over de pas heen gelegd. Je komt hier door adembenemende landschappen.

Vijf kilometer voor Nekob (ook wel als N'kob geschreven) staan we nu op een camping bij een riad met een mooie binnentuin met welriekende sinaasappelbloesem. We willen hier twee nachten blijven.

Voor het eerst begon een campingbeheerder over het coronavirus. Omdat wij al 5 weken in het land zijn vormen wij geen probleem maar als je nog maar kort geleden Marokko bent binnengekomen ligt dat anders. Wat de consequenties dan precies zijn is echter niet duidelijk.

Hoe dan ook, veel toeristen zitten vast in Marokko en zullen hun verblijf moeten verlengen. Of het voordeel voor Marokko van deze toeristen opweegt tegen de toeristen die nu hun reis hebben moeten annuleren is de vraag.

Afdaling naar Nekob; het lijkt soms Monument Valley

2 opmerkingen:

richbran zei

Práchtig allemaal! Niet dat we er de tijd voor hadden, ik heb de vallei van de Dades op eigen gelegenheid genomen bovenop de rit van die dag en heb nooit gezien dat er zo'n mooie wandeling te maken was.
We zijn toen wel doorgereden naar het einde tot waar je met een camper kunt komen en de hele riedel haarspeldbochten gemaakt tot aan het restaurant.

Anyway, ik dacht er nog even aan indien jullie terug wilden, om de bus op het vliegveld in Marrakech te parkeren en terug te vliegen, maar nu alle vluchten gecancelled zijn...

Goed, NL is ook niet ver meer verwijderd van een complete lockdown, jullie appartement blijft wel staan en in Marokko kun je tenminste (nog...) vrij bewegen. Dat moet je wel overwegen want dan zou het geen pretje zijn daar als je op een camping moet blijven voor onbepaalde tijd.

J&J zei

Dat traject met die haarspeldbochten hadden we al eens gedaan, op de fiets destijds. Is inderdaad heel bijzonder.

De bus achterlaten in Marrakech was al geen optie meer, omdat het terrein waar dat mogelijk is, al helemaal vol is, zo hebben we gehoord. Je moet in elk geval een terrein vinden met een vergunning van de douane, want zij moeten controleren en registreren dat je je camper achterlaat en ook weer ophaalt. Anders zou men kunnen denken dat je hem in Marokko hebt verkocht.