16.3.20

Tazzarine

Brahim kwam langs voor een praatje
We namen afscheid van Brahim van de camping Bassou in Nekob. Zonder handen te geven; we proberen er vast aan te wennen voor de periode dat het echt nodig is.

Na wat boodschappen te hebben gedaan in Nekob, reden we 60 km verder naar een vrij nieuwe camping 15 km ten zuiden van Tazzarine. Ook deze is nieuw voor ons, zoals verreweg de meeste campings in Marokko.
Het is een enorm verschil. Hoewel deze camping nog meer afgelegen is, staan er toch wel 30 tot 40 campers, o.a. een Duitstalige groep met Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers. Het is misschien wel de meest luxe camping die we tot nu toe hebben gehad.

We volgen het coronanieuws op de voet en begrijpen dat Nederlanders steeds minder bewegingsvrijheid krijgen, met dichte scholen, restaurants, musea en wat niet al. Kan er nog meer worden gesloten, vragen wij ons af. Openbaar vervoer, winkels, kerken, campings? In Spanje mag je al niet meer reizen als het niet echt noodzakelijk is. Dat komt misschien ook nog in Nederland als de situatie verergert.

We maken ons dus zorgen over de mensen in Nederland want daar krijgt men toch al veel voor de kiezen. Over onszelf maken we ons nu nog niet veel zorgen, maar dat kan natuurlijk veranderen. Het ergste is als je hier in een ziekenhuis komt te liggen, dus we zullen ons best doen om dat te voorkomen.

Naschrift: we onderzoeken wel de mogelijkheden om terug te keren. Het schijnt dat de veerboten tussen Ceuta en Algeciras nog wel varen. Maar we moeten dan wel eerst Ceuta binnen zien te komen, wat Spaans grondgebied is en dan de vraag of je zonder problemen over de snelwegen in Spanje en Frankrijk mag rijden. De komende dagen zal wel meer duidelijk worden.

Geen opmerkingen: