12.3.20

Skoura

Kashba Taourirt
In Ouarzazate hebben we de goed bewaard gebleven kashba Taourirt bezocht.

Uitzicht vanuit de kashba
Daarna fietsten we nog door naar het centrum van de stad.
De naam van dit restaurant deed ons denken aan thuis...

We hebben niet de filmstudio's van Ouarzazate bezocht en we konden niet de spectaculaire zonnecentrale bezoeken omdat daar geen bezoek wordt toegelaten. Daarom slechts een foto van 10 km afstand.

Het project kostte bijna twee miljard euro en een Spaans consortium heeft het gebouwd. Het zonlicht wordt via honderden spiegels naar de toren gekaatst waar de elektriciteit wordt opgewekt en deze wordt deels ‘s nachts vastgehouden in zout, zodat er permanent elektriciteit geleverd wordt.

We reden 25 km naar Skoura waar we op een camping staan die we kennen van een eerdere reis. Er staan maar 5 campers, dus lekker rustig.

Voor het eerst in weken hebben we een paar druppels regen gehad. Het weer dicht bij de Atlas, waar we nu zijn, wordt wat minder stabiel.

Nog iets over lifters die we soms meenemen. Het gaat meestal om oudere mensen in landelijke gebieden. Vaak moeten ze gewoon naar het volgende dorp.

Onze startaccu werkt naar behoren. Het is onduidelijk wat er mee was. We laten het voorlopig zo.
De zonnecentrale met de toren en aan weerszijden twee lichteffecten

1 opmerking:

richbran zei

Leuk de foto van de zonetoren, de beide lichteffect treden vaak bij de zon op en heten dan "bijzonnen". Ik heb ze nog nooit bij een kunstmatige lichtbron gezien...
Lees net dat Marokko geen vliegtuigen meer toelaat uit Europa. Ik ga er van uit dat jullie tzt weer makkelijk het land uit komen en dat Spanje ook geen restricties gaat opwerpen want Marokko heeft maar heel weinig besmettingen. Op papier. Of het in werkelijkheid ook zo is.. Feit is dat weinig landen in Afrika getroffen zijn.