10.3.20

Oasis de Fint

Kashba Tamdaght
De wind is gaan liggen, zodat we heerlijk buiten konden ontbijten. Voor vertrek hielp Jan nog Belgen die een lekke band hadden aan hun huurauto.

We reden eerst nog een paar kilometer naar het noorden, naar de kashba van Tamdaght. Ook deze ziet er imposant uit, ook al is hier het verval niet te stuiten.

Ait Benhaddou vanaf de citadel;
aan de overkant van de rivier het nieuwe dorp
Dan bezoeken we Ait Benhaddou, dat grotendeels wel is gerestaureerd en grote massa’s toeristen trekt, waaronder Chinezen. Er is zelfs een Chinees hotel en restaurant.

Toeristen op weg naar Ait Benhaddou
We zijn hier tien jaar geleden ook geweest en toen was het naar ons gevoel veel rustiger. Een verschil is ook dat de rivier nu bijna droog staat terwijl er toen heel wat water stroomde.

Als je een beetje langs de toeristenwinkeltjes kijkt dan is het een mooi geheel. Ait Benhaddou is meerdere keren gebruikt als filmlocatie, onder andere voor Lawrence of Arabia.

In Ouarzazate vulden we eens flink onze voorraden aan bij de plaatselijke Carrefour.

Tafeltje gedekt voor ons tenthuisje
Daarna reden we 10 km naar het zuiden over grotendeels onverharde wegen naar de oase Fint, waarbij we onderweg nog een lifter blij konden maken.

Het is een idyllische omgeving in een kloof met donkerbruine rotsen. Er is een prachtige palmenoase.
Avondimpressie van de oase Fint
We hadden gezien dat er een camping moest zijn, maar bij aankomst zei de eigenaar dat hij geen vergunning had en ons vanwege de autoriteiten niet durfde te laten kamperen.
We namen toen maar een van de tenthuisjes op het terrein. Het is de eerste keer deze reis in Marokko dat we niet in onze camper slapen.

Geen opmerkingen: