26.2.23

San José de Maipo

Embalse El Yeso met bergtoppen boven de 5000 meter
We zijn ongeveer 50 km vanaf de hoofdstad Santiago, ten zuidoosten. In het mooie rivierdal van de Maipo wordt heel wat aan recreatie en toerisme gedaan, zeker nu in het weekend. Het is een populair uitstapje voor de hoofdstadbewoners.
 

Wij staan een paar kilometer te zuiden van het dorp San José de Maipo op een leuke camping met notenbomen. De eigenaren hebben Duitse wortels en ze hebben hier de zaken goed voor elkaar. Er kunnen ongeveer 6 campers staan maar we zijn de enigen. Elke bezoeker heeft zijn eigen sanitair. In het dorp zijn we nog niet geweest want we zijn er omheen gereden.

Vandaag hebben we een uitstapje gemaakt naar het Embalse el Yeso, een mooi gelegen stuwmeer (2600 meter hoog) met uitzicht op enkele van de hoogste bergen van Chili. Het laatste stuk van de weg er naar toe was erg smal, onverhard en vrij druk. Auto's konden elkaar soms met veel moeite passeren en intussen kijk je in de diepe afgrond. Een vangrail ontbreekt. Hier een impressie.


De vorige twee overnachtingen waren bij de plaats San Fernando, aan de grote noord-zuidroute, Ruta 5. De camping daar was ook prima, met een groot zwembad zelfs en heerlijk geurende eucalyptusbomen, maar de omgeving was uitgesproken oninteressant. Die camping bevindt zich tussen twee steengroeves, een drukke weg en een rivier die onbereikbaar en onzichtbaar is. De gelegenheid is te baat genomen om de camper eens van buiten te wassen. Dat was sinds november nog niet gebeurd. Er had zich dus wel wat stof en vuil verzameld. 

Op die camping ontmoetten we een Fransman die op een scooter zijn Panamericana reis maakt. Begonnen in Frans Guyana was hij helemaal in Ushuaia op Vuurland gekomen en daarna weer verder in noordelijke richting met als einddoel Canada. Iets voor een volgend leven. 

Ons tussendoel is Santiago waar we dinsdag voor 4 dagen een appartement hebben gehuurd. We zullen daar vriendin Christien en haar dochter met gezin ontmoeten. Kunnen we weer eens Nederlands spreken. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ontzettend spannend die weg het filmpje. Kan wel in het programma de gevaarlijkste wegen met..... gelukkig zonder kleerscheuren doorgekomen.

IneNico zei

Spreken jullie dan géén Nederlands met elkaar???