1.2.23

San Martín de los Andes

Aan een van de zeven meren, Lago Villarino
Zondag reden we vanuit El Bolsón 12 km verder naar de estancia van Klaus en Claudia. We zijn klant bij hen voor de autoverzekering en de klanten worden altijd uitgenodigd om een of meerdere dagen bij hen te verblijven.
Lunch aan de rivier van de estancia

Ze zijn echte avonturiers die in hun jonge jaren beiden op een motor samen 16 jaar de wereld rondreisden. Ze hebben er een bestseller over geschreven: Abgefahren.

Leuk om te lezen, wereldreizigers van de 80-er jaren
We hebben meteen een exemplaar bij hen gekocht. Inmiddels hebben ze al 20 jaar deze boerderij die uit 100 ha land, een huis en wat bijgebouwen bestaat. Het ligt aan een idyllische rivier. Wij mogen daar kamperen en dat betekende een heerlijk rustige overnachting en een mooie sterrenhemel. 

Overigens is er twee jaar geleden een bosbrand op hun terrein geweest waardoor veel bos is verbrand. De opstallen konden worden gespaard. Dat zal mede de reden zijn dat ze rond hun huis constant alles nat sproeien in de zomer.  Ze hebben geen internet en er is geen mobiele dekking zodat we maar één dag bleven.

Het bestuurscentrum van Bariloche in chaletstijl

Maandag reden we verder naar Bariloche, de hoofdplaats van het Argentijnse Zwitserland. Zelfs veel gebouwen hebben hier een alpenstijl. De ligging aan het meer en de bergen rondom trekt de bemiddelde Argentijnen en Europeanen, ook in de winter. Het schijnt dat Máxima hier ook vaak kwam in het familiehuis. 

Een van de zeven meren

Ons onderkomen was enigszins het tegendeel van luxe. We stonden met de camper op een betaalde overdekte parkeerplaats en daar mochten we ook overnachten. Wel midden in het centrum, maar geen lawaai. 

Ten noorden van Bariloche begonnen we gisteren aan de 7-meren-route. Het is een fraai gebied met beboste bergen rond inderdaad zeven meren. Er zijn veel uitzichtpunten maar op een gegeven moment stopten we niet meer bij elke gelegenheid voor een foto.

Heerlijk plekje op de gratis camping

De overnachting de afgelopen nacht was ook aan een meer, op een vrije camping, zonder voorzieningen, behalve enkele picknicktafels. Er waren circa 20 andere campers en iedereen kon gemakkelijk een stekje vinden zonder de anderen last te bezorgen. 

Halverwege de wandeling vanmorgen

Na een wandeling langs het meer vanochtend reden we nog eens 50 km om in San Martín de los Andes te komen, natuurlijk ook aan een meer gelegen. Het is ook toeristisch maar veel kleiner dan Bariloche. Het heeft een gezellige uitstraling. 

We staan hier ook weer vrij, vlakbij het dorp, samen met enkele andere campers.

Geen opmerkingen: