11.2.23

Temuco (Chili)

Uitzicht over het kratermeer en het Lago Aluminé
We zijn wat overhaast de Andes weer uit. De bedoeling was er nog wat langer te blijven maar precies voor de grens van Chili, tussen de beide grensposten in, kregen we pech. Het schakelbolletje dat 3 jaar geleden vernieuwd was, is weer kapot gegaan. Het is een kunststof onderdeel van een paar euro maar essentieel om goed je kunnen schakelen. Nu zijn alleen de derde en vierde versnelling maar te gebruiken en dat is razend onhandig. Je kunt niet eens achteruitrijden. (* Het bleek later niet het bolletje te zijn maar een destijds verkeerd gemonteerde beugel.)
Een araucaria aan een van de vijf lagunas

We besloten naar een grote stad te rijden, 130 km naar het westen, dus Temuco. Daar zal het probleem hopelijk opgelost worden.

We staan bij een hostel aan de rand van de stad. We gebruiken hier de voorzieningen. De eigenaar toonde zich bereid om te helpen met het vinden van een goede garage morgen. Hopelijk is het onderdeel ook hier te krijgen.

Beklimming van de vulkaan

Van Aluminé zijn we gisteren verder gereden naar het vakantieplaatsje Villa Pehuenia, dicht bij de grens. Het is mooi gelegen aan het Lago Aluminé. We stonden op een camping vlak aan het meer. De camping was prima in orde, alleen was er geen internet, geen wifi maar ook geen 4g-ontvangst. Dat was in het hele dorp zo, merkwaardig genoeg. 

Vandaag deden we een pittige wandeling rond een kratermeer in een uitgedoofde vulkaan met sublieme uitzichten. Met de auto reden we de 5-lagunas-route. In beide gevallen is het Mapuchegebied en je betaalt dan een kleine toegangsprijs.

Ontbijt aan het Lago Aluminé

Jammer dat we de natuur weer hebben verlaten en in een grote stad zijn, maar er komen vast nog meer bergen op onze weg.

Camping aan Lago Aluminé bij Villa Pehuenia

Geen opmerkingen: