28.2.23

Santiago de Chile

Relaxen in de Baños Colina
Gisteren reden we ander dal in, met als einddoel Baños Colina, een warmwaterbron, zoals er vele zijn in Chili en Argentinië. Het stond op ons lijstje om er minstens een te bezoeken. 
 


Deze leek ons leuk omdat de baden simpel zijn qua opzet en in een mooie bergwereld liggen. We werden niet teleurgesteld. We moesten vanaf de camping 45 km rijden om er te komen en natuurlijk was het laatste stuk weer een onverharde weg. Het voordeel is dat je ook kunt kamperen bij de bronnen en dus niet dezelfde dag terug hoeft. De camping was overigens heel erg simpel. 
Op de achtergrond de camping

We gingen gistermiddag dus meteen het bad in. Het water is heerlijk warm en wel behoorlijk zout. Er zijn koude douches om het zout er weer af te spoelen. In totaal zijn er zeven baden met temperaturen die variëren van zeer heet tot lauw.

Vanochtend deden we het nog eens dunnetjes over. Het was wat drukker dan gistermiddag, maar dat valt in het niet bij de weekenden. Goed dat we op maandag kwamen. 

We waren gewaarschuwd dat het hier op 2500 meter in de nacht erg koud kan worden, maar we vonden het meevallen. Het werd ongeveer 8 graden als minimum temperatuur. 

Een ruige weg in een ruig landschap
Afdalend van de baden naar de camper gleed Janny vanmorgen uit en ze had erge pijn in het bovenbeen. We vreesden voor een spierscheuring, maar nu, 6 uur later blijkt de pijn toch mee te vallen. Misschien niet meer dan een verrekking van een spier die na een paar dagen over moet zijn. 
Het wordt erg donker hier, dus later veel sterren

Van 2500 meter hoog zijn we nu op 10 hoog. We hebben een appartement voor 4 dagen in de wijk Providencia in Santiago. We reden dus van een uiterst afgelegen plek naar de zeer drukke hoofdstad met 6 miljoen inwoners. Het is wel een rustige woonwijk. 

De route van Temuco naar Santiago, 14-28 februari, ruim 1400 km

Geen opmerkingen: