4.2.23

Junin de los Andes

Langs de camping in Junin stroomt een rivier voor welkome verkoeling
Slechts 40 km verder ligt het volgende dorp, Junin de los Andes. Het is wat gewoner, dus minder toeristisch, maar er is wel een mooie camping waar we voor de verandering drie nachten verblijven. Dat is voor deze reis een record: drie nachten op één camping. 
Ook op het strand van San Martín de los Andes
 werd een podium opgebouwd

Het opvallende is dat de camping in de middag vrijwel leeg is en dat daarna veel mensen aankomen die de volgende morgen weer vertrekken. Buitenlanders zien we hier nauwelijks.

Vanwege de vakantietijd is er een behoorlijke bezettingsgraad, maar het publiek is hier beschaafd en rustig. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat de Argentijnen in het algemeen vriendelijk en attent zijn. Ze zullen je zelden voorbij lopen zonder te groeten. Ook in het verkeer gedraagt men zich hier uitgesproken hoffelijk. 

Hiernaast is nog een camping die een jonger publiek trekt en luidruchtiger is. In de avond horen we dat er ergens op een podium opgetreden wordt. Elk dorp heeft zijn feest.

Onze tijd gebruiken we hier om contacten via internet te onderhouden, wat uitgebreider te koken, de verdere reis voor te bereiden, te lezen en te luieren. 

Er is een hittegolfje gekomen, vandaag zelfs 35 graden. Dat nodigt ook niet uit tot veel activiteit. Daarentegen zijn de nachten opvallend fris, zo rond de 10 graden.

Geen opmerkingen: