22.3.10

Marrakech opnieuw (2)

Vandaag zijn we op de fiets naar het centrum gereden, zo'n 12 km. Het verkeer is redelijk druk, maar men is hier wel gewend aan brommers en fietsen op de weg, dus het ging redelijk ontspannen. Fietsen in de smalle straatjes in de medina is leuk om eens te doen.

We hebben deze keer het centrum voor kunstnijverheid bezocht en daar maar liefst 3 paar schoenen gekocht. Daarna op het grote plein couscous gegeten, voor het eerst in Marokko. Tenslotte hebben we nog een paleis bezocht, mooi maar enigszins overlopen door de toeristen.
We hebben nog een paar uur te gaan morgen, over de snelweg naar Tanger en dan de veerboot. Hopelijk ook morgen, anders een dag later.
Marokko is ons goed bevallen. We hebben erg genoten van de landschappen, zowel vanaf de fiets als vanuit de camper. De vooroordelen over de Marokkanen, vooral ingegeven door de reisgids, zijn niet bewaarheid. We hadden weinig last van hinderlijke handelaars of vasthoudende gidsen. Eigenlijk hebben we geen enkele echt negatieve ervaring gehad, bijna alleen aardige mensen.
Het eten was heerlijk, de campings waren goedkoop en boden vaak veel waar voor het geld. Kortom, binnenkort willen we nog wel wat meer van het land zien. Drie weken was wel wat kort...

Geen opmerkingen: