15.3.10

Tineghir

Het internet functioneert lang niet overal goed, dus elke dag een berichtje zit er niet in. Gisteren hebben we een korte maar leuke fietstocht gedaan aan weerszijden van de Draa. Het is een vruchtbare vallei met veel dadelpalmen. Vooral de stille kant is leuk om te fietsen, een deel was trouwens onverhard.
In Agdz hebben we een succesvolle poging ondernomen om een stuk schapenvlees te kopen. De slagersjongen sprak nauwelijks Frans of Engels maar uiteindelijk kregen we een homp van aanvaardbare grootte en voor weinig geld. Dat er vliegen op hadden rondgelopen, ach, het wordt toch gestoofd. Het was erg lekker.
Daarna hebben we de rustige route naar Nekob en Tazzarine gereden met de camper.


In Tazzarine stonden we op een schattig en schaduwrijk campinkje, zo goed als onbereikbaar voor grote campers. Mede hierdoor stonden we met 5 Volkswagenbusjes hier en verder niets. En dat terwijl we tot nu toe nog maar één enkele VW hadden gezien.
We zijn nu aanbeland in Tineghir, een vrij grote plaats, aan het begin van de route door de Todrakloof, die we nog willen gaan bezoeken.
Vanwege de voet van Janny die maar slecht wil herstellen, beperken we het fietsen tot relatief korte ritjes. Een meerdaagse trektocht zit niet meer echt in de planning.

Geen opmerkingen: