8.3.10

Tafraoute

We hebben een flink stuk gereden om in een landschappelijk interessanter gebied te komen en een geschikte omgeving te vinden waar we de fietsen willen gebruiken. Tafraoute leek ons een goede plaats daarvoor.
Tussen Marrakech naar Agadir wordt gewerkt aan een nieuwe tolweg, maar er is nog maar een klein stukje open. De rest is dus tweebaans en dat schiet niet zo erg op. Van Agadir naar Tafraoute moesten nog ruim 100 erg bochtige kilometers worden overwonnen over een smalle weg.

Het is een erg fraaie route over Aït Baha, met canyonachtige landschappen. We zagen ook enkele versterkte dorpen, kashba's onderweg. Uiteindelijk waren we pas na zessen in Tafraoute en staan hier op een camping in een betoverende omgeving.
In deze omgeving hebben we ook veel campers vrij zien staan, zo ongeveer naast de camping.

Wij verkiezen nu de camping, o.a. omdat we internet (wifi) willen gebruiken en zo af en toe een douche nemen en de was doen is ook belangrijk voor ons.
Het weer is nu behoorlijk, vrij veel zon en temperaturen tot 21 graden. 's Avonds koelt het af tot ca. 14 graden. Vanmorgen vertrokken we wel met mist maar die was snel opgelost.

De mensen zijn hier weer veel traditioneler gekleed dan in Marrakech. We zien veel vrouwen in het zwart en zwaar gesluierd.
De eerste foto laat een arganboom zien, in dit geval in een soort bonsaïvorm.

Geen opmerkingen: