21.3.10

Marrakech opnieuw

Na een langdurige rit over de Atlas zijn we weer in Marrakech aangekomen. Onderweg hebben we eerst een bezoek aan een bezienswaardige kashba gebracht, Aît Benhaddou.

Het was er behoorlijk toeristisch, een plek waar toeringcars komen, dan weet je het wel. Niettemin was het wel de moeite waard. We moesten wel een rivier doorwaden om bij de plek te komen, wat dus met een omzwachtelde voet geen goed idee is. Dus lieten we ons per ezel door het water vervoeren.
De daaropvolgende bergetappe was erg fraai, maar de zwaarbeladen busjes en vrachtauto's maken dat het verkeer soms stapvoets gaat. Net voor donker waren we in Marrakech bij de Marjane (kenners weten wat we bedoelen) om wat inkopen te doen.
Nu staan we weer op de camping Le Relais de Marrakech, waar we op de heenweg ook waren en waar wifi nu wel werkt.

En dan was er nog het 'wijnincident'. Onze wijnvoorraad was al dagen geleden opgeraakt en zoals bekend kun je in dit land moeilijk aan alcoholische dranken komen. Maar bij de Marjane zagen we iemand groot inslaan. Dus Janny op zoek naar de wijn en ze dacht een goedkoop wijntje gevonden te hebben. Meteen maar 2 flessen naar de kassa gekomen en toen bleek na afrekening dat de wijn 10 keer zo duur was als gedacht. Ze had een klein rekenfoutje gemaakt. Zuinig als we zijn hebben we de flessen bij de klantenservice weer ingeleverd...

Geen opmerkingen: