26.5.12

Bullas

De route heeft twee gezichten. De eerste 45 km naar Caravaca de la Cruz zijn behoorlijk pittig maar ook erg mooi. Er zit een bijzonder lang onverhard stuk in door een kloof waarvan de eerste kilometer omhoog niet te fietsen was vanwege de losse stenen en de steile helling. Er komen waarschijnlijk motorcrossers en quadrijders, die zulke routes voor ons fietsers verpesten. Naar beneden was vrijwel alles wel te fietsen. Janny krijgt steeds meer vertrouwen in de afdalingen, zodat ze steeds minder hoeft af te stappen.
Enkele keren moesten we de rivier passeren, waarbij de eerste de diepste bleek. Jan lukte het om met droge voeten over te komen, gebruik makend van enkele dikke stenen. Janny was overmoedig... We kwamen ook nog een groep mountainbikers tegen.
In Moratalla was de eerste stop. We namen niet de moeite om een halve kilometer te klimmen om in het centrum te komen. In het volgende stadje, Caravaca de la Cruz deden we dat wel (foto).
Het is een enigszins toeristisch stadje. Na een colaatje op een van de terrassen begonnen we aan het tweede deel, de via verde. De voormalige spoorbaan is veranderd in een goed berijdbaar fietspad. Dankzij de bruggen en de tunnels loopt het traject vrijwel vlak. Tegenwind speelde ons wel wat parten. De route gaat door een weids dal, mooi, maar we zijn de laatste dagen wel verwend...
In Bullas, aan de via verde, overnachten we in een goed pension, San José genaamd, met o.a. behoorlijk snel internet. Het dorp heeft niet veel, maar er zijn altijd wel wat bars open waar je tapas kunt eten.
Vandaag hebben we 72 km afgelegd in ruim 5 uur, gemiddeld 13,8 km/u.

Geen opmerkingen: