21.5.12

Puerto de Mazarrón

De route vandaag is het totale tegenbeeld van gisteren, want geen kilometer was vlak. De 39 km legden we af in een gemiddelde van 10,5 km/u, waarbij we minstens 3 km moesten lopen. De route was voor een groot deel onverhard en zeker de pas van 450 meter hoogte was een extreem steil pad waar je met bepakking (maar ook zonder bepakking) niet tegenop fietst.
Dichtbij Cartagena zagen we nog diverse mountainbikers, maar halverwege waren die allemaal uit beeld verdwenen. De laatste 10 km naar de kust was een lekkere onverharde weg die steeds een beetje daalt, zodat trappen nauwelijks nodig was. Het kustgebergte tussen Cartagena en Mazarron vonden we zeker mooi.
Hier in Puerto de Mazarron hebben we een leuk hotelletje gevonden, dichtbij de haven, voor slechts 30 euro. Het is een niet zo toeristische plaats, maar wel aangenaam om een dagje te zijn. Bij aankomst namen we een menu bij een Mexicaans restaurant (met veel bier). Het restaurant heet El Guacamole, maar uitgerekend de guacamole was op... Het weer was uitstekend, zonnig, niet te warm en een flinke bries.
Voor degenen die de foto's bestuderen, het klopt dat Jan alle bagage mee heeft deze keer. Dat brengt wat evenwicht in de snelheid waarmee we fietsen. Bovendien hebben we weinig bij ons, zodat Janny geen tassen mee hoefde te nemen.

Geen opmerkingen: