29.5.12

Terugblik Vuelta a Murcia

De laatste 42 km gingen met 13,4 km/u want we moesten een 500 meter hoge berg over en ook vandaag hadden we weer heel wat onverhard. We volgden zelfs nog een stukje waar we de fietsen moesten duwen, maar het was slechts een paar honderd meter. We kwamen opvallend veel mountainbikers tegen; het is dan ook een aantrekkelijk gebied, zo dicht bij stad en in mooie natuur. De auto stond er nog. In ruim 2 uur waren we weer terug in Denia.

We kijken terug op een zeer geslaagde mountainbikevakantie, want zo mag je het wel noemen. We schatten dat de helft van de bijna 500 kilometer over onverharde wegen en paden ging. Gemiddeld fietsten we 54 km per dag. We hebben geen problemen gehad met de fietsen, zelfs geen lekke band.

De provincie Murcia heeft ons aangenaam verrast. Het is een echte landbouwprovincie, maar het westelijke deel is bergachtig met prachtige natuur. En er zijn ongelofelijk veel rustige wegen, zowel asfalt als zand- en gravelwegen. De route die we volgden was van alles wat en met heel verschillende landschappen. De kustroute was overweldigend, vooral tussen Mazarrón en Águilas. De dagen met lange klimmen waren ook prachtig en niet al te zwaar. De via verde van bijna 90 km ging ook door zeer fraaie landschappen.
De provincie Murcia is zeer aan te raden voor fietsers die geen echte topprestaties willen of kunnen leveren maar wel een mooie fietservaring willen hebben. Er zijn voldoende accommodaties als je zonder tent wilt reizen. Campings zijn er zeer beperkt, maar vrij kamperen is probleemloos.

We hebben niet alles gedaan van het voorbeeld wat we gevolgd hebben. We kunnen in Murcia nog een tweede rondje maken, dus wie weet.

Geen opmerkingen: