20.5.12

Cartagena

De eerste fietsdag van 42 vlakke kilometers gingen probleemloos. De opnieuw stevige wind was niet al te vaak tegen ons, dus het gemiddelde beliep rond de 20 km/u. Murcia is voor een belangrijk deel een provincie van land- en tuinbouw. We zagen vandaag eindeloze velden met artisjokken.
Cartagena was vandaag op zondag natuurlijk rustig, maar we hebben wel een wandeling door het centrum gemaakt. Ons vielen de vele standbeelden op en de statige architectuur in de hoofd-winkelstraten. Jammer genoeg was het nog steeds erg winderig en fris en af en toe spetterde het zelfs een beetje. Dat terwijl wij enige angst hadden voor de hoge temperaturen in Murcia...
Cartagena is erg oud. Er zijn zelfs ruïnes te zien van een Romeins amfitheater. We doen een kleine tapas-toer. Voor ons terrasje stopt een schoonmaakautootje waar twee schoonmaakmannen uit stappen. Binnen eten ze hun meegebrachte belegde broodje op. Als ze weer naar buiten komen verwachten we natuurlijk dat ze meteen weer aan het werk gaan, maar blijkbaar is de tijd nog niet gekomen, want er worden nog minstens twee sigaretten gerookt in het autootje.
Als goede daad voor de werkgelegenheid gooien ze de peuken op straat voor hun collega straatvegers. We wandelen terug naar het hotel.

Geen opmerkingen: