16.5.14

Córdoba

We stonden vroeg op om te kunnen vertrekken om 8 uur. We hebben een mini-apartement gehuurd via airbnb en ze vroegen ons of we om 1 uur konden aankomen. Op zich prima, maar dat gaf dus tijdsdruk. De route was ook langer dan verwacht, namelijk 76 km, die we met een gemiddelde van 20 km/u aflegden, ondanks enkele klimmen maar wel met een klein briesje mee.

Zoals gezegd staat Córdoba in het teken van het patio-feest. Er zijn hier veel huizen in Arabische stijl met de vertrekken rond een binnenplaats. Er is jaarlijks een competitie wie de mooist aangeklede patio heeft, voornamelijk met bloemen. Er zijn routes beschikbaar om langs die patio's te gaan. Daar komen hele hordes toeristen op af, voornamelijk Spanjaarden, maar ook buitenlanders. Vandaar dat we weinig keus meer hadden met onderdak zoeken. Wat we hebben is niet echt schoon en ook te duur, maar we doen het er mee.
Over je eigen schaduw heen fietsen... niet gelukt

De hele stad is trouwens een openluchtmuseum met overal leuke pleintjes en straatjes en natuurlijk de wereldberoemde Mezquita, die we jaren geleden al eens bezochten.


Stadsmuren van Córdoba

Een van de vele patio's

Geen opmerkingen: