15.5.14

Marmolejo


Het landschap biedt niet zo veel verrassingen deze dagen. Eigenlijk zijn de dorpen en steden interessanter. Zo kwamen we door het stadje Andújar met een aardig centrum. We aten er in een goed restaurant, iets duurder dan we gewend zijn, maar ook meer verfijnd. We zijn nu aanbeland in het stroomdal van een belangrijke rivier, de Guadalquivir, waar overigens maar net genoeg water door stroomt om met een kano te bevaren.
Met volle buik legden we de laatst 10 km af naar het dorp Marmolejo en hebben onderdak in een hotelletje op het dorpsplein. Omdat we de fietsen op de kamer mogen neerzetten heeft Jan ze in de badkamer schoongemaakt. Ze waren namelijk na Albacete nogal vuil geworden omdat we daar door de modder moesten. Modder in het droge Spanje? Ja, veroorzaakt door regeninstallaties die ook de zandweg nat maakten.
Vandaag hebben we in vier uur zo'n 66 km afgelegd met een gemiddelde van 16,5 km/u. Er zaten enkele stevige klimmen in de route, maar verder was het opnieuw een gemakkelijke dag, zonder tegenwind.

Geen opmerkingen: