20.5.14

Sevilla

Het laatste traject naar Sevilla had opvallend genoeg misschien wel het hoogste aandeel onverhard van alle twaalf de etappes. Meteen na Carmona begon al een oude spoorbaan en tot de universiteit van Sevilla hadden bijna onafgebroken zandwegen, soms met behoorlijk mul zand. De route ging door een aangenaam landschap, vooral toen we na de plaats Alcalá de Guadaira een pad langs een rivier gingen volgen.
In Sevilla zelf zijn opvallend veel fietspaden en er wordt ook veel gefietst, voor Spaanse begrippen dan.
Het is niet warm meer, hooguit 23 graden en het is vandaag half bewolkt. Morgen wordt er zelfs regen verwacht.
We fietsten vandaag 55 km met een gemiddelde van 15 km/u. Het totaal van deze fietsreis komt daarmee op iets meer dan 800 kilometer. Over het algemeen hebben we ontspannen gefietst, zonder veel lichamelijk ongemak. De fietsen hielden zich prima, geen enkel technisch probleem, alleen één lekke band door een doorn.

Het is eigenlijk ongelooflijk dat je 800 kilometer door dit land kunt fietsen met zo weinig verkeer. Dat de onverharde wegen geen verkeer hebben spreekt voor zich, maar ook de asfaltwegen waren meestal nagenoeg vrij van autoverkeer. Alleen de steden zijn echt druk met verkeer, vooral Albacete, Linares, Córdoba en Sevilla, maar als je de route weet dan fiets je daar ook probleemloos.
We hadden een gps bij ons waarin een route stond die iemand op de website wikiloc heeft gepubliceerd. Dat werkte perfect.  Het is een route die eigenlijk langer is, namelijk van Tarragona tot Cadiz en die min of meer de historische Romeinse Via Augusta volgt.

Vanaf fietspad uitzicht op Alcalá de  Guadaira

De beeldbepalende kathedraal

De gouden toren

De 'parasol'

Geen opmerkingen: