12.5.14

Puebla del Principe

Golvende graanvelden met veelkleurige boemenpracht

De kerk van Villamanrique
Het leek zo simpel te worden vandaag, maar we kregen het voor elkaar opnieuw 85 km te fietsen, waarvan 35 zonder enig nut. Dat kwam als volgt. We wilden naar Villamanrique om daar te lunchen en te overnachten. Lunchen lukte, want we waren er na 57 km om 2 uur. Daarna bleek het hotel dicht en telefonisch onbereikbaar. Iets anders bleek er ook niet te zijn. Tot overmaat van ramp zaten we ook met te weinig kasgeld. Weliswaar heeft elk dorp wel een of meer banken, maar steevast zonder geldautomaat. Omwonenden zeiden ons dat een dorp 7 km verderop wel overnachtingsmogelijkheden en geldautomaten had. Niet op onze route, maar dat moest dan maar. Helaas was er slechts een defecte geldautomaat en twee gesloten pensions. De derde werd alleen maar als compleet huis verhuurd voor 170 euro per dag.

We kwamen er wel achter dat in het dorp wat we om 1 uur al gepasseerd waren wel zeker een hostal was. Dan maar 15 km terug. We kwamen er om 6 uur aan.

We fietsten vandaag ruim 5:30 uur met een gemiddelde van 15 km/u. Ondanks het asfalt de hele dag ging het niet zo snel vanwege tegenwind en een golvend landschap.

Geen opmerkingen: