27.1.18

Boquete

Nog een plaatje van de bar Johnny Fiestas
We zijn verder gereden, naar Boquete, wat op 1000 meter hoogte in de bergen ligt.
Het is meteen een enorm verschil in weer. Aan de kust 32 graden, hier nog maar 24. En in de nacht belooft het serieus 'koud' te worden met 17 graden.

Op zichzelf is dit natuurlijk geen probleem, maar het waait hier nogal hard en de wolken die vanaf de Caribische Zee worden aangevoerd doen zich in dit dorp gelden als een zeer fijne regen. Toch schijnt de zon ook regelmatig.

Overdekt terras van Pension Topas
We hebben een leuk onderkomen, Pension Topas, waar je op het gazon kunt kamperen en verder alle voorzieningen kunt gebruiken zoals internet, toilet, douche en keuken. Ook een zwembad is aanwezig, maar lokt ons nog niet aan.

Boquete bezoek je vanwege de wandelingen die je er kunt doen, dus dat zullen we morgen eens proberen. Fietsen lijkt ook wel mogelijk.
De hoogste berg van Panama, de vulkaan Barú, die hier vlakbij is, zullen we niet beklimmen, want daar doe je heen en terug al gauw 10 uur over, zo hebben we gelezen.

Even na ons kwam een Australisch stel, reizend met de motor, aan in het pension. Ze waren de warmte aan de kust ontvlucht. Ze zijn begonnen in Guatemala, waar ze wonen, en vliegen later naar Chili (motor mee in het vliegtuig) en reizen daar verder. Leuk om al die verhalen te horen.

1 opmerking:

Anoniem zei


Wat ziet dat terras er heerlijk uit. Dat is zo leuk van reizen he dat je andere mensen ontmoet met hun verhalen zoals het australische stel. Hier afgelopen nacht storm en regen en nu is de Montgo nog verdwenen onder een dik wolkendek. Natuurlijk ook een power cut zoals zo vaak. tot snel weer, Jim en Marina