21.2.18

Parrita

Parque Nacional Manuel Antonio
Ongeveer 20 km ten zuiden van Jaco zijn we nu op een camping. Deze keer niet vlak aan zee maar in een vlak landbouwgebied. Er zijn wel enorm veel zangvogels hier.
De eigenaar is een Zwitser. Dat staat garant voor een hoge prijs maar ook waar voor je geld. We hebben een dagje relaxen, wassen, schoonmaken en dergelijke.


Met goed kijken zie je bijzondere dieren: boomkikker
Gisteren hebben we het park Manuel Antonio bezocht. Dat bezorgde ons wat tweeledige gevoelens. Het is enorm toeristisch. We stonden om 8 uur klaar maar door de lange rij duurde het meer dan de halfuur voor we naar binnen konden.

Het eerste gedeelte was natuurlijk heel druk en geregeld stond er een groep stil omdat hun gids iets interessants had gespot. Er liepen tientallen gidsen met groepen rond. Het voordeel van een gids is dat hij een kijker heeft en weet waar je dieren moet vinden.

Verderop werd het rustiger en hadden we weer het idee van een natuurpark in plaats van een dierentuin.

We hebben zeker dieren gezien, zoals apen, krabben, herten en veel vogels en qua natuurschoon is het absoluut heel fraai, maar ja, zo veel mensen is ons toch wat te veel.

In de rij, in de zon
We eindigden met een picknick op een van de fraaie stranden in het park.

2 opmerkingen:

Anoniem zei


die gemengde gevoelens zou ik ook hebben gehad, net als jullie. Wat een bijzondere kikker zeg, op de foto lijkt het wel een albino of is dat in het echt niet zo? het apie is ook zo heerlijk om te zien, vrij en niet in zo'n rotkooi.
Liefs weer, Jim en Marina

J&J zei

We hebben nog niet kunnen vinden wat voor kikker het is.