29.3.18

Ataco (2)

Overnachtingsplek Entre Nubes
Na een heerlijke nachtrust werden we door de eigenaren van Entre Nubes uitgenodigd voor een rondleiding op hun koffieplantage. Het is een kleine plantage van 2 hectare en ze gebruiken de koffie voornamelijk voor eigen gebruik in het restaurant. Ze zijn hier 15 jaar geleden begonnen en toen was het een kaal stuk grond. Deze koffiesoort heeft schaduw nodig en daarom zijn er allerlei bomen tussen de koffiestruiken.

Eigenaar Daniel maakt koffie voor ons
Natuurlijk namen we enkele espresso’s en capuccino’s en die waren bijzonder lekker. Hun barista doet trouwens mee aan het nationale baristaconcours.
De laatste koffie van deze winter wordt gedroogd

Waar we vandaag overnachten weten we nog niet. Nog wel in El Salvador hoewel we al dicht bij Guatemala zijn.

2 opmerkingen:

richbran zei

Wat heeft jullie doen besluiten om bij de voorbereiding al Honduras te laten vallen? Als ik het zo lees dan is dat niet verkeerd met die ongastvrije tarieven. Tja, je moet toch wat als land om aan deviezen te komen :(

Hier alles OK, na een week koud weer in Denia waarbij ik een ouderwetse spit heb opgelopen door tevens iets te lang op een zitmaaier gezeten te hebben, wordt het warmer en weer lekker. Alle dagen gevuld met veel afspraken met alles en iedereen en de nodige garage afspraken...:(

J&J zei

Honduras heeft evenals El Salvador een slechte reputatie op het gebied van criminaliteit, hoewel toeristen zelden het slachtoffer zijn. We besloten te kiezen voor El Salvador, maar daar zijn we ook maar 6 dagen.
Op naar Guatemala, ook niet compleet veilig, maar wel land is dat wel?
Hoe dan ook, de bevolking, inclusief beambten, was tot nu toe ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam.