16.3.18

Balgüe (2)

De weg gaat soms dicht langs het meer
De route over het kleinere deel van het eiland, met de kleinere vulkaan Maderas als middelpunt, zou erg hobbelig zijn met veel grote stenen, zo lazen en hoorden we. Dat bleek voor enkele korte stukjes te kloppen maar het meeste was goed te fietsen. We legden de 37 km af met een gemiddelde van 11 km/u. Er waren ook nog 500 hoogtemeters die het samen met de onverharde weg en de temperatuur nog een flinke opgave maakten.

Even pauze op de ongebruikte aanlegsteiger in San Ramón
Onderweg konden we volop het landelijke leven gadeslaan. De mensen leven hier in kleine huisjes, simpel qua bouw en inrichting. Vensters met glas zijn bijna onbekend.

De weg die we fietsten wordt nauwelijks gebruikt voor autoverkeer. De meeste mensen verplaatsen zich lopend, per fiets of met een brommer of motor.
Veel mensen hebben als bijverdienste een miniwinkeltje. We hadden onderweg elke kilometer wel een flesje drinken kunnen kopen.
Bij veel huizen lopen kippen en varkens rond. Je moet de weg soms delen met deze beesten of met koeien en paarden.

Bungalow op Ometepe
We zagen mensen met een pickup langs de huizen gaan om bananen in te kopen. Bijna iedereen heeft bananenplanten in de tuin en er zijn ook bananenplantages, want de vulkanische grond is heel geschikt daarvoor.

Gisteravond aten we in restaurant El Bamboo en dat beviel zo goed dat we vanavond weer gaan. Het trekt een backpackerspubliek, want op Ometepe en zeker in Balgüe, komen voornamelijk jonge backpackers.
Biologisch vlees in de maak

1 opmerking:

Anoniem zei


Nooit in dat gedeelte van de wereld geweest Janny, het noorden van Mexico en amerika
maar niet Costa Rica bijvoorbeeld. Het voelt zo als vakantie hier dat ik eerlijk gezegd nooit denk "Waar zullen we naartoe gaan". Komt ook omdat ik ontelbare keren tussen Alicante en Rotterdam heb gevlogen de afgelopen jaren en ik het heerlijk vind om geen koffer of rugzak meer te hoeven pakken. Dat komt vast weer en als ik jullie foto's zie voel ik al kriebels af en toe.Zijn net terug van de wandeling en het waait zo hard dat de Fallas beelden heen en weer bewogen, prachtige kunstwerken trouwens. In Oliva waren ze altijd kitscherig maar hier niet.
Liefs!!!!!!!!!!!! Jim en Marina