14.3.18

San Jorge

Ometepe in het Nicaraguameer
Het is maar 35 km naar San Jorge, aan het Meer van Nicaragua. We hebben een plekje bij Hotel Southern Nights, van Amerikaanse eigenaren.

Het is vlak bij het meer. We hebben er even gezeten om het prachtige uitzicht op Ometepe met zijn twee vulkanen. Ometepe is het grootste eiland in het enorm grote Nicaraguameer. Sterker nog, Ometepe is zelfs het grootste eiland in een meer ter wereld.

Straatbeeld in Rivas
We zijn met name in San Jorge omdat hier de veerboot vertrekt naar Ometepe. We gaan er morgen heen en we hebben een hotel geboekt voor twee nachten. We maken daar een rondje op de fiets.

Onderweg keken we even rond in Rivas, de regionale hoofdstad. Opvallend zijn de honderden fietstaxi’s die er rondrijden. Zelfs schoolkinderen zagen we er mee vervoerd worden.

We gingen ook even langs bij een opticien om een bril bij te laten stellen. Hij deed dat onder onze ogen en we vreesden voor de bril, die hij vijf minuten lang aan alle kanten zo bijboog dat het op mishandelen leek. ‘Nu is hij klaar’ en hij gaf de bril terug, zonder te controleren of hij goed zat. Toch was het precies goed!

Geen opmerkingen: