5.2.22

Tenerife (10)

Puerto de la Cruz, zwem- en zonpark

Deze blogpost komt vanuit Puerto de la Cruz, ongeveer halverwege de noordkust van Tenerife. Het is een vrij grote stad met een toeristische aantrekkingskracht en dat terwijl stranden vrijwel ontbreken. Er is een groot parkeerterrein aan zee en dicht bij het centrum, waar zeker 30 campers staan en daar willen wij ook overnachten. We zijn wel een beetje huiverig om dat in het weekend te doen omdat je wel eens verhalen hoort over feestende jongeren die zorgen voor lawaaioverlast. We zullen het zien.

Plek aan zee bij Los Silos

Eergisteren hebben we een plekje gevonden niet ver van Los Silos, ook weer aan zee.
Paragliders landden op 10 meter vanaf onze plek

Ook nu weer konden we een wandeling langs de kust doen. Zo brengen wij de dagen meestal door, wandelen, lezen, ergens op een terrasje zitten, boodschappen doen, koken, eten.

Fort in Garachico

Gisteren waren we in het leuke dorp Garachico, waar dan ook wat meer toeristen komen. We snuffelden in winkeltjes en lunchten in een goed restaurant. Hier waren we tijdens onze fietstocht van 6 jaar geleden ook geweest en we herkenden bijna alles nog wel. 

Viswijf in Garachico

We hebben daar op een grote ommuurde parkeerplaats overnacht, een voormalig voetbalveld dat nu verhard is. Er stonden circa 15 andere campers.

Straatje in Puerto de la Cruz

Vandaag dus naar Puerto de la Cruz, na onderweg uitgebreid boodschappen te hebben gedaan. Voor winkelen, eten en drinken kun je in deze aangename stad goed terecht.
Fontein in Puerto de la Cruz

Zoals gezegd is er eigenlijk geen strand, maar de natuurlijke baden aan de kust in de stad zijn door Cesar Manrique, de kunstenaar uit Lanzarote,  omgevormd tot een luxueus park waar je kunt zwemmen en zonnen. Je betaalt een bescheiden entree hiervoor.

Het weer is deze dagen goed met aangename temperaturen, droog, weinig wind en vrij veel zon. Wel van tijd tot tijd behoorlijk heiig, zodat we de bergen niet goed kunnen zien. 

Tijd voor cocktails

Geen opmerkingen: