8.2.22

Tenerife (11)

Camping El Invernaderito, Tejina

Laatste week, laatste camping. Zondag beginnen we aan de overtocht naar Huelva, maar we proberen nog te genieten van de laatste dagen. Vandaag lukt dat zeker, want het is 23 graden en meest zonnig. In Nederland ben je daar in de zomer al blij mee. 

El Pris
Eergisteren overnachtten we in het nietige dorpje El Pris. We waren er als enigen in de nacht. Het stormde flink en de golven beukten met veel lawaai op de kade en toch konden we goed slapen. 

We zijn gisteren verder gereden naar de camping El Invernaderito, wat kasje betekent. Die kassen zien we hier in de omgeving volop. Het zijn meest bananenplantages, maar we zagen ook kwekers die varens of andere sierplanten telen. De omgeving wordt daarmee ronduit lelijk. De kassen zijn niet van glas maar plastic of meestal een fijn soort gaas. Op den duur vergaat dat en dan wordt de aanblik nog lelijker. 

Maar hier op de camping hebben ze toch wel wat gedaan om een groene aanblik te krijgen, met palmen en andere bomen. Er zijn hier opvallend veel tentkampeerders.  

Appel etende hagedissen

Terwijl we hier lekker in de zon zitten komen er voortdurend grote hagedissen kijken. Ze zijn 25-30 cm lang en opvallend genoeg zijn ze vegetarisch. Ze rekenen er op dat wij iets eetbaars achterlaten. Met smaak doen ze zich te goed aan een klokhuis.

Bananenplantages, hier zonder kassen
Ondanks de niet zo inspirerende omgeving hebben we vandaag 6 km gewandeld naar zee en naar de supermarkt. 


Geen opmerkingen: