12.2.22

Tenerife (13)

Het Castillo de San Juan en daarachter het moderne auditorium in Santa Cruz

De hoofdstad Santa Cruz wilden we ook nog wel even zien. We hebben daarom aan het eind van ons verblijf hier een hotel geboekt midden in het centrum.
De voetgangersstraat voor ons hotel bij avond

Plaza de España, Santa Cruz

Het is een prachtige locatie bij een parkje met grote laurierbomen waarin veel vogels zitten. 

Het hotel is ook aan een voetgangersgebied. Winkels, restaurants en terrasjes zijn allemaal voor de deur. Regelmatig zijn er straatmuzikanten voor extra sfeer. Om een of andere reden kregen we ook nog een grotere kamer met beter uitzicht dan die we gereserveerd hadden, dus het kan niet beter. 

Playa Las Teresitas bij San Andres
Gisteren waren we eerst nog bij Playa Las Teresitas bij San Andres, waar we overnacht hadden. Daar waren we 4 weken geleden ook al en toen werden we na drie nachten weggestuurd. Nu waren we blijkbaar weer welkom. Het was een prachtige zomerse stranddag. Ook vandaag was het mooi weer, zij het iets koeler.

Inmiddels hebben we Tenerife bijna afgesloten, want we zijn nu 2 km van de veerhaven. Op dit grootste en meest bevolkte eiland hebben we 4 weken doorgebracht. Ook Tenerife is ons goed bevallen. We hadden hier vier keer een redelijk goed uitgeruste camping, maar verreweg de meeste tijd brachten we door op vrije plekken aan de kust. Vooral El Médano beviel ons goed.  

Qua natuur heeft het relatief groene Tenerife veel te bieden. De hoogtepunten waren de San Blas kloof, het nationale park El Teide, het Tenogebergte en het Anaga natuurgebied. We hebben veel wandelingen gedaan en één serieuze fietstocht.

We hebben ook nog veel overgeslagen, zoals Los Cristianos, Orotava en La Laguna, maar die plaatsen hadden we de vorige (fiets)reis al bezocht.

Het weer was wisselend. We hadden twee dagen met veel regen, diverse dagen met mist of stofmist, enkele keren harde wind maar ook veel prachtige zonnige dagen met temperaturen die opliepen tot boven de 25 graden. 

Geen opmerkingen: