17.2.22

Terug in Nederland

De camper stond dit keer op het buitendek

Het duurde precies 4 etmalen tussen het op de boot rijden in Santa Cruz de Tenerife en het openen van de voordeur van onze woning in Nederland. 

Buitenhut voor vier personen met toilet en douche

De rederij was ons gunstig gezind en we kregen een grotere hut dan vorige keer en met uitzicht op zee. We weten niet of het een vergissing was, maar waren er blij mee. Iets minder blij was Jan met de golven. Het bijna 200 meter lange schip ging na een eerste rustige 24 uur toch behoorlijk bewegen en daar werd hij opnieuw ziek van, misschien wel als enige op het hele schip. Na een paar uur werd de reis weer probleemloos. Over het eten zijn we niet zo te spreken. De maaltijden zijn simpel, niet erg smakelijk en vaak al afgekoeld als er wordt opgeschept.
De veerboot Marie Curie vaart de gezamenlijke 
lijndienst van Balearia en Fred Olsen; gebouwd in 2019
en vaart op LNG, dus aardgas

 

Van Huelva tot Ede moesten we zo'n 2400 km overbruggen en dat deden we in drie dagen. Meteen in Huelva kregen we een schrik toen het glas van de rechterspiegel eraf viel. Dat is toch een beetje lastig rijden. Met de binnenspiegel en de linkerspiegel lukt het doorgaans wel om alles in de gaten te houden, maar af en toe moet je over de schouder kijken.

We overnachtten op camperplaatsen in de buurt van Burgos en in Meung sur Loire. Vooral die laatste is erg goed en mooi gelegen aan de rivier. Meestal namen we de snelwegen, vaak tolwegen. Bij Parijs moet je tegenwoordig oppassen dat je met een oud voertuig als de onze niet in een milieuzone terechtkomt. Aangezien Parijs helemaal milieuzone is moet je er met een bocht om heen.

De reis verliep verder redelijk probleemloos, waarbij het weer ook meehielp. 

We zijn vanaf 28 september van huis geweest, welgeteld 143 dagen, waarvan bijna drie maanden op de Canarische Eilanden. Wij vonden het een mooie reis met veel hoogtepunten. Het aangename klimaat op de eilanden, de mooie natuur, de stranden en de ontspannen sfeer daar spraken ons erg aan. 

Qua kosten moet je voor de veerboot naar de eilanden en het hoppen tussen de vier eilanden zoals wij hebben gedaan rekenen op bijna €2000. Dat is misschien veel geld, maar omdat je veel gratis kunt overnachten en ook het leven verder goedkoop is, wordt deze uitgave deels gecompenseerd. Onze espresso's voor €1 gaan we wel missen. 

Nu we thuis zijn wacht ons het gewone leven weer en beginnen we met een serieuze storm morgen.

Geen opmerkingen: