1.12.23

La Serena (9)

De ijzeren Iglesia de Guayacán, een creatie van Gustave Eiffel
De bestelling is door eBay geannuleerd en de betaling wordt ongedaan gemaakt. We zijn na 4 weken dus terug bij het nulpunt. Geen verklaring voor het mislukken van de zending, geen excuses. Voor ons nooit meer eBay.
De wasplaats van de moskee

Inmiddels hebben we een nieuwe bestelling gedaan bij een bedrijf in Letland, dus de EU. Dat heeft als voordeel dat alles met één vervoerder gaat, DHL. Ze beloven dat we de onderdelen eind volgende week hier hebben. We zullen het zien. In Nederland hebben we geen onderdelenbedrijf gevonden dat wereldwijd verzendt.

Gisteren gingen we nog eens naar Coquimbo, de havenstad ten zuiden van La Serena. We gingen met het openbaar vervoer, de bus.

De moskee van Coquimbo
Op een heuvel staat een merkwaardig gebouw, merkwaardig voor het christelijke Chili, namelijk een moskee met minaret. Je waant je even in Marokko. De minaret is een kopie van de beroemde minaret in Marrakech.

De reden van de bouw, voltooid in 2007, is geweest dat Marokko in de persoon van de koning een intercultureel centrum wilde stichten (en betalen) in Zuid-Amerika. Dat is dus Coquimbo geworden. De moskee wordt verder niet als gebedsruimte gebruikt want er wonen nauwelijks moslims hier. 

Coquimbo was en is een echte industriestad, tot bloei gebracht door Engelse immigranten, zo'n anderhalve eeuw geleden. Enkele oude gebouwen waaronder de ijzeren kerk, ontworpen door Eiffel en gebouwd in België, herinneren aan de beginjaren. Nu is het vooral een overslaghaven. Er worden olieproducten opgeslagen en er wordt ijzererts vanuit een naburige mijn verscheept. Een paar keer per dag zien we vanuit ons appartement een ertstrein langsrijden. 

De "Engelse" begraafplaats

Wat ook nog herinnert aan de Engelsen is de Engelse begraafplaats. Daar brachten we ook een bezoekje.

Geen opmerkingen: