31.12.23

Antofagasta

Het uitzichtpunt vanochtend met de wolken beneden
Het oude jaar beëindigen we en het nieuwe jaar luiden we in op een comfortabele manier, in een viersterrenhotel. We genieten er van goed internet en aanzienlijk meer slaapcomfort dan we in ons busje gewend zijn, hoewel dat ook niet slecht is.
De woestijnoase aan zee, Taltal

In Taltal sliepen we naast een stadspark, aan zee. We hadden een rustige nacht, die een niet zo rustige aanloop had. Er kwam een fanfare oefenen en dat duurde bijna drie uur, steeds het zelfde stukje. Het kwam luid en duidelijk bij ons binnen. Een Duitse camper stond er nog dichter bij en die ging uiteindelijk een stukje verderop staan.

Ook in Taltal is er spoorweghistorie

De Ruta 1, een eenzaam asfaltlint langs zand en stenen
Gisteren volgden we ruim 100 km een eenzame kustweg. We zagen slechts enkele auto's en onderweg toch nog wel heel wat simpele huisjes aan zee. Mensen die daar wonen kunnen hooguit van visvangst leven. Water moet aangevoerd worden en ook stroom en internet ontbreken.

Bij de kopermijn Caleta El Cobre ging de weg de hoogte in en op 1750m hoogte stopten we op een indrukwekkend uitzichtpunt. Je kijkt hier neer op de wolkenband verder weg boven zee. Na de intens rode zonsondergang was het de beurt aan de sterren, nog later gevolgd door de volle maan. Er kwamen wat mensen genieten van de zonsondergang en een stel bleef romantisch aan de picknicktafel zitten tot 11 uur, want er was weinig wind en de temperatuur was ook nog prima, waarna wij alleen overbleven. Toen begon het in de nacht alsnog te stormen, zodat we het dak grotendeels dicht deden, zodat de camper minder schudt.

Vandaag een smakelijke parrillada de frutas del mar

Inmiddels hebben we besloten dat we nu niet naar Bolivia gaan, wegens de vertraging die we opgelopen hebben. We hebben begrepen dat het klimaat daar nu niet optimaal is; je moet er eigenlijk wat eerder zijn. Dat doen we dan wellicht nog tijdens onze volgende etappe.

We wensen alle volgers van ons blog een mooi en vredig 2024.

Onze route de afgelopen twee weken, 1300 km

Geen opmerkingen: