8.4.24

Colonia

Overnachtingsplek in Carmelo aan de Rio Uruguay
De stad Colonia is een oude Portugese vestingstad en is als zodanig vrij uniek in dit deel van Zuid-Amerika. Er is heel wat bewaard gebleven ondanks de aanvallen van de Spanjaarden en Britten op de stad. Het nieuwere deel van Colonia doet erg Europees aan met zijn imposante platanenlanen. Je waant je in Frankrijk.
Ooit waren er spoorwegen in Uruguay, nu nog wat
schamele restanten van wagons, rails en gebouwen

Designcamping bij Paysandú

Om hier te komen moesten we nog bijna 500 km afleggen door een niet zo interessant heuvellandschap. We onderbraken de reis in Paysandú en overnachtten daar op een niet-officiële camping bij een villa. Zowel de villa als de tuin en de campingvoorzieningen hadden  fraai design. We kunnen ons niet herinneren in zo'n luxe omgeving te hebben gekampeerd. Er is ook een professionele keuken bij, blijkbaar in gebruik bij evenementen die hier worden georganiseerd.
Amateur in professionele keuken

Met onze kleine pannetjes voelde Jan zich wat verloren in de enorme keuken. 

De eigenaar vertelde dat Uruguay twee zeer droge jaren heeft gekend met veel branden in de eucalyptusbossen. Ze zijn blij met de huidige relatieve natte periode.

's Nachts hadden we het geluid van kikkers.

De volgende stop was Carmelo, een stadje aan de Rio Uruguay, waar we leuk aan het water hebben overnacht. We maakten kennis met het fenomeen dat in het weekend honderden mensen in auto's en op brommers langs het water rijden, kennelijk met als enige doel langs het water te rijden. Tegen zonsondergang nuttigen groepjes hun yerba mate tijdens het chillen. Wij vonden het allemaal best want na een uur of 10 werd het rustig en konden we probleemloos slapen. Deze plek is wel vergeven van de muggen, zodat wij binnen bleven achter de horren. De mevrouw van het toeristenbureau had ons wel verzekerd dat hier geen dengue heerst.

Vestingmuur en poort in Colonia

Ook in Colonia hebben we een overnachtingsplek aan het water, ook weer met muggen. Er stond nog een andere camper, wat niet veel gebeurt de laatste tijd.

Colonia is zeker toeristisch, maar niet overlopen. Mensen komen hier naar toe vanuit Montevideo met de bus of Buenos Aires, een uur met de veerboot. De Rio Uruguay ligt achter ons; we kijken nu uit op het brede estuarium van Rio de la Plata. 

Het weer is perfect. Veel zon, weinig wind en de temperatuur maximaal 24 graden. In de nacht koelt het af tot 14 graden.

En, niet onbelangrijk, de denguepatiënt is vrijwel hersteld.

Platanen

Aan opknappandjes geen gebrek in Colonia

Typerend straatje in Colonia

Een Opel Olympia;
Uruguay is het land van de antieke auto's

 
Vuurtoren in Colonia, ingeklemd tussen ruïnes

Geen opmerkingen: