17.4.24

Uruguay (terugblik)

Los dedos (de vingers) in Punta del Este
De zon is weer gaan schijnen na drie dagen regen. Weliswaar staat er een stevige wind, maar alles beter dan miezerregen.
Kunst in de toiletruimte

De camping van UY Storage biedt wat we nodig hebben en het is hier een komen en gaan van campers, meest Duitse, want de eigenaren, drie broers, zijn ook Duits. Ze hebben dus een camping, een garage, een werkplaats om campers te bouwen op basis van trucks en een stalling. De stalling is al behoorlijk vol, dus hopelijk krijgen we morgen een plekje in de binnenstalling. 

Beeld met als titel Freud

Gisteren zijn we naar een kunstmuseum Ralli in Punta del Este geweest. Het was zeer de moeite waard, met zowel figuratieve als abstracte kunst waaronder veel beelden. Zoals wel vaker bij musea van mecenassen is ook dit museum gratis voor de bezoekers.

Een schildpad als helm?
 

Vandaag zijn we hard bezig geweest met schoonmaken en sorteren.

Terugblikkend op de afgelopen zes en halve maand kunnen we gewoon positief zijn, ondanks de twee grote tegenslagen, de zes weken pauze vanwege het wachten op een autoonderdeel en onlangs de besmetting met dengue.

In het begin hadden we trouwens ook te kampen met ziekte, waarschijnlijk corona of griep. Na de gedwongen stop in La Serena begon onze tweede reis in Zuid-Amerika echt op stoom te komen. We hadden fraaie overnachtingsplekken aan de Chileense kust en het sterrenkijken in de buurt van Vicuña maakte ook indruk.

Daarna kwam de indrukwekkende Atacamawoestijn in beeld, met mooie kerkjes en oases, maar ook prachtige rotsformaties in de omgeving van San Pedro de Atacama.

Na het oversteken van de Jama pas werd het in Argentinië alleen nog maar mooier. De zoutvlaktes en de gekleurde rotsen in de Humahuacavallei waren weergaloos. 

De omweg via Cachí was ook zo'n hoogtepunt, ondanks de af en toe vreselijke ripiowegen met nooit ophoudend wasbord. In de omgeving van Cafayate genoten we van de Quebrada de las Conchas.

Af en toe werd het flink heet maar de woestijnhitte was voor ons draaglijk. Zo ook in het nationale park de las Quijadas met zijn mooie rode rotsen en het nationale park de las Condoritas waar we condors zagen.

Na de interessante stad Córdoba ging het langzamerhand, via het nationale park Iberá, naar een laatste hoogtepunt, Iguazú, de immense watervallen. Maar ook de missies in de provincie Misiones waren aan ons besteed, zeker de licht- en geluidsshow in San Ignacio.

Deze reis duurde 199 dagen en we hebben 11.629 km gereden, of gemiddeld 59 km per dag. De eerste reis was 137 dagen met 13.851, of gemiddeld 101 km per dag. 

Verdeeld per land was het deze reis in Argentinië 7442 km, Chili 3133 km, Uruguay 943 km, Paraguay 131 km en ook nog een miniem stukje Brazilië, 15 km.

Nu hopelijk genieten van mooi weer in Nederland en dan in oktober terug voor het derde deel van de rondreis in Zuid-Amerika.

Zuid-Amerika heeft veel muurschilderingen; deze zagen we in Iguazú

Geen opmerkingen: