4.4.24

Salto (Uruguay)

Capibara's grazen in het park aan het stuwmeer
De dip is nog niet helemaal voorbij, want het herstel van dengue gaat zeker niet snel. De eetlust komt nu langzaam terug evenals de energie maar het heeft allemaal zijn tijd nodig.
De camping eergisteren

We waren in Concordia nog twee dagen aan het stuwmeer, eerst op een camping met thermaalbad en daarna nog een dag vrij, pal naast de camping maar wel op een mooi plekje aan het water. Het weer was vrij matig met temperaturen rond de 22 graden, meest bewolkt en gisteravond veel regen met onweer. 

De vroegere Ajax-speler Luis Suárez komt uit Salto

Bij het wegrijden vanmorgen brandde het lampje van de accu. Dus hij werd niet meer bijgeladen. Opeens deed hij het toch weer maar na de grenspassage weer niet. Dus in de eerste stad in Uruguay maar een garage opgezocht en deze was gespecialiseerd in dynamo's. Het bleek dat de spanningsregelaar niet meer werkte en die is vervangen. Alles werkt weer zoals het hoort. 

We zijn in het plaatsje Daymán op een camping met opnieuw thermale baden. Er zijn nog veel meer baden in een complex hiernaast. Ook hier zullen we waarschijnlijk geen gebruik van maken want het weer nodigt nog niet uit. Gelukkig is er een weersverbetering op komst.

Nog 14 dagen zullen we in Uruguay zijn voor we voor een nieuwe, geplande onderbreking naar Nederland teruggaan. 

Van Ciudad del Este in Paraguay naar Termas de Daymán in Uruguay;
met omwegen was het 1430 km in 15 dagen

Geen opmerkingen: