10.4.19

Montaña de Oro

Na een uitgebreid ontbijt met zelfgemaakte pancakes vertrokken we om 12 uur naar een plek waar je een mooie wandeling kunt doen in de duinen. Het weer is goed maar het begon wel steeds harder te waaien, zo hard dat je aan het strand gezandstraald werd.

De onstuimige "Stille" Oceaan
In Pismo Beach lunchten we bij een Mexicaans restaurant en het zat er vol met Mexicanen. Het eten beviel ons en het herinnerde ons aan de 5 mooie maanden in het land.
Deze streek heeft veel grootschalige tuinbouw en veel werk kan blijkbaar alleen met de hand worden gedaan. We zien grote groepen Mexicanen aan het werk, misschien ook anderen uit Latijns-Amerika. Zonder gastarbeiders krijgt Amerika niet te eten.

Na een bezoek aan een supermarkt reden we 45 km noordwaarts om een plekje te zoeken in het staatspark Montaña de Oro wat ook al erg Mexicaans klinkt (gouden berg). Het ligt ten zuiden van Morro Bay.

Het is nu de tweede keer dat een camping in een staatspark een bord heeft dat de camping vol is, terwijl dat niet waar is. Dat vinden we vreemd.

Hoe dan ook, er waren nog vier plaatsen vrij. Er is een groep mountainbikers die hier kampeert. Er zijn dan ook diverse routes hier.

Geen opmerkingen: