25.4.19

Klamath

Redwood NP
De redwoods zijn uniek. Deze bomen kunnen tot 85 meter hoog worden en is daarmee de hoogste bomensoort ter wereld. De meeste zijn 2 tot 4 meter in diameter, maar ze kunnen tot 7 meter dik worden.
Een kan er maar de grootste zijn

Vanaf het bezoekerscentrum deden we een prachtige wandeling van 10 km door dit oerwoud met zijn statige bomen die ook nog eens heel oud kunnen worden, meer dan 1500 jaar. In de ondergroei zagen we vooral varens en diverse soorten orchideeën.

Niet meer gezond, dit exemplaar
Het valt op dat veel van deze bomen zijn omgevallen. Ze hebben geen erg diep wortelgestel. Deze bomen liggen daar wel langer dan een eeuw voordat ze vergaan zijn, want het hout is heel duurzaam en dat is tevens de reden dat 95% van het oorspronkelijke oppervlak in het verleden is gekapt. In dit park worden ze natuurlijk met rust gelaten.

 
Wij vinden dit een bijzonder mooi park. Er is nog een tweede gedeelte, wat verder naar het noorden en waarschijnlijk gaan we daar ook nog wel rondkijken.

We overnachten nu in het gehucht Klamath, tussen de beschermde natuurgebieden in. Deze keer is het een particuliere camping. We staan op een enorm groot en vrijwel leeg grasveld en kunnen optimaal profiteren van de ook vandaag aanwezige zon.

We lunchten in een typisch Amerikaans dorpsrestaurant. Ze hebben er standaarddingen als clubsandwiches, hamburgers en salades. Het smaakte goed.

Geen opmerkingen: