7.4.19

Bakersfield

Hot springs aan de Kern River
Het dal van de wild stromende rivier de Kern is prachtig. Het is op veel plaatsen een smal dal, bijna een kloof. En ook hier zien we weer schitterende bloemenweiden.
We steken even af naar een plek waar heetwaterbronnen zijn, niet met de bedoeling om er zelf gebruik van te maken, maar gewoon om te bekijken.
Ze bevinden zich aan de rand van de rivier en we zien mensen baden in het warme, of eigenlijk, hete water. Het heeft een duidelijke zwavelgeur.

De weg door het dal van de Kern
Bij een van deze bronnen zien we dat diverse mensen in tenten hebben gekampeerd. Ze zijn bezig hun spullen weer naar boven te sjouwen. Helaas blijft er van alles achter en de dikke eekhoorns doen zich er tegoed aan. Een kwalijke zaak.

Avond op camping Orange Grove, Bakersfield
Bakersfield is een uitgestrekte stad in de Centrale Vallei van Californië. Het is de streek van de vruchtbomen, onder andere sinaasappels.
We staan op een luxe camping tussen de sinaasappelbomen. Ze staan volop in bloei en de geur is bedwelmend.

Naast ons komt een tien meter lange camper staan met een Nederlands gezin. Ze wonen in de buurt van San Francisco baai. Ze zijn hier vaker geweest en de vrouw gaat meteen op zoek naar sinaasappels, die onder de bomen liggen. Wij krijgen er een stuk of 15 en ze smaken heerlijk zoet.

Zo'n luxe camping kunnen we op zijn tijd waarderen, vanwege de douche en de wasmachine plus droger. Er is zelfs een zwembad.

De temperatuur is hier heerlijk, ongeveer 22 graden met veel zon en weinig wind. Prachtig voorjaarsweer dus.

Geen opmerkingen: