5.4.19

Lone Pine

Mobius Arch in de Alabama Hills met de Mount Whitney
Veel Amerikanen kennen deze plaats waarschijnlijk wel, maar wij nog niet.
Bloeiende woestijnplanten
Het blijkt een bescheiden dorp te zijn met een rijke filmhistorie. In de Alabama Hills, dicht bij het dorp, zijn zeer fotogenieke landschappen en die zijn al een eeuw lang in gebruik voor filmopnames. Er zijn in de loop der tijd 400 films opgenomen, vooral westerns maar ook enkele science fiction films. Een van de laatste was Django Unchained (2012) van Quentin Tarantino.

 
Hoe wij dat allemaal weten? Er is een leuk filmmuseum in Lone Pine, waar we enige tijd doorbrachten en waar een film werd vertoond over de filmhistorie van de Alabama Hills en Lone Pine.
In het filmmuseum in Lone Pine
De koets uit de film van Tarantino wordt hier trouwens tentoongesteld, evenals andere leuke voorwerpen en heel veel filmposters.

Daarna gingen we de Alabama Hills (vernoemd naar een persoon) zelf bezoeken. Het is een prachtig landschap van ronde rotsen, woestijnvegetatie en besneeuwde bergen op de achtergrond, onder ander de hoogste van de Verenigde Staten, de Mount Whitney (4421 meter). Vrij logisch dus dat men deze omgeving gebruikte om films te maken.

We deden twee korte wandelingen en zagen een fraaie rotsboog en veel rotspartijen waar klimmers actief zijn, getuige de pinnen die er ingeschroefd zijn.

Je mag in deze omgeving vrij overnachten en dat doen inderdaad enkele camperbezitters. Wij kozen er toch maar voor gebruik te maken van een eenvoudige camping dichterbij het dorp en met goed 4g bereik.

Geen opmerkingen: