16.4.19

Santa Cruz

Op een zondagmiddag naar Santa Cruz gaan is niet verstandig. Het leek wel of iedereen hier wilde zijn. Deze kustplaats is bekend van de boardwalk, een promenade met allerlei kermisattracties die hier permanent staan opgesteld. Er komen massa's mensen op af, te meer daar het alleen in het weekend en in de vakanties open is.

De boardwalk in Santa Cruz: uitgestorven op maandag
Na een tijdje in het verkeer vastgezeten te hebben gingen we maar snel naar Betty die hier vlakbij woont. Ze is Nederlandse en ze is een vriendin van een vriendin. Ze woont hier het grootste deel van haar leven al.
We stellen haar gastvrijheid zeer op prijs en deden met haar een wandeling langs een minder druk deel van de kust.

Tientallen surfers wachten op de goede golf
Santa Cruz maakt op ons een aangename indruk, even afgezien van de kermis. Wel is het zo dat de huizenprijzen hier de afgelopen jaren omhooggeschoten zijn, voornamelijk vanwege mensen uit de nabijgelegen Silicon Valley, die de prijzen opdrijven. Als nieuweling kom je hier alleen maar terecht als je een zeer goed betaalde baan hebt.

Luie zeehonden, van boven gezien
Vandaag verkenden we nog een stuk van de kust op de fiets. We reden de pier op, waar we aan het eind weer uitrustende zeehonden zagen.
Het was vandaag met 16 graden frisser dan gisteren en het ging zelfs wat regenen aan het eind van de dag.

De komende dagen zullen we verder naar het noorden gaan, dus naar San Francisco.

1 opmerking:

Swift fund zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.