22.4.19

Weaverville

De groene heuvels rond Black Butte Lake
Gisteren reden we naar Black Butte Lake, ten westen van Orland. Daar bleek geen 4g-ontvangst te zijn.
Mooie campingplaats met dreigende lucht
Het is een meer tussen met gras en eiken begroeide heuvels. Een soort Teletubbies landschap.
De camping was vanwege het paasweekend bijzonder druk, alle plaatsen bezet, soms wel met 8 personen per plaats. Dat gaf wel enige geluidsoverlast, ondanks de afstand tussen de plaatsen.

We deden een mountainbikerit vanaf onze plek. Het was een leuke en soms uitdagende route. Aan het eind gingen we ons wat extra haasten omdat er een donkere onweersbui aankwam. Uiteindelijk stelde het weinig voor, maar het was inmiddels flink afgekoeld.

Zo kamperen we vandaag
Vandaag reden we verder over de Interstate 5 en gingen in Redding in westelijke richting, zodat we later weer bij de kust komen.

Rond het Whiskeytown Lake bleek vorig jaar een enorme bosbrand geweest te zijn. Het is een mooi meer, maar met een trieste aanblik. Het natuurpark is nu gesloten.

Verderop werd het weer groen en even voor de plaats Weaverville staan we nu op een gratis 'primitive campground'. De enige voorzieningen zijn een droog toilet en enkele picknicktafels.
Samen met de ruisende rivier, de zingende vogels en niet te vergeten een internetsignaal, is dit genoeg voor ons. We zitten in de zon en het is 20 graden.

Geen opmerkingen: