18.4.19

San Francisco (2)

Fietsen over de Golden Gate brug
Vandaag hebben we 32 km gefietst in San Francisco. Dat is redelijk vermoeiend, niet alleen vanwege de hoogteverschillen maar ook door het verkeer. Je staat vaak voor een rood verkeerslicht.

Alcatraz gezien vanaf Telegraph Hill
Het was wel een goede manier om de stad te verkennen. Na de brug overgestoken te zijn (je bent dan al 3,5 km verder) fietsten we over een prettige fietsroute naar een bezoekerscentrum/museum waar een boeiende tentoonstelling te zien was over de geschiedenis van de stad. Op dit traject langs de noordkant van het schiereiland zagen we bijzonder veel mensen op huurfietsen, soms begeleid en in de meeste gevallen vrij stuntelig.

Deel van een muurschildering in Coit Tower
Vervolgens fietsten we naar Pier 39, een toeristische plek met veel winkels en restaurants. Daarna klommen we naar de Coit Tower op de Telegraph Hill. Het is vanouds een uitzichtpunt over het vroegere havengebied met alle pieren. Ook zie je vanaf hier goed het eiland Alcatraz. Aan deze beklimming waagde geen enkele andere fietser zich meer. De Coit Tower heeft een bijzondere verzameling muurschilderingen.

De cable cars vormen een toeristische attractie met wachtrijen
We daalden weer af naar de kustlijn, in dit geval naar de Ferry Building. Dit enorme gebouw heeft een nieuwe bestemming met luxe eettentjes en winkeltjes met bijzondere dranken en voeding, zoals olijfolie voor 50 dollar per liter. We zagen er vooral veel personeel van het nabijgelegen financiële district.

De volgende stop voor ons was China Town, gelegen rond Grant Street. Het valt vooral op dat de Chinezen onderling alleen maar Chinees spreken en zich veelvuldig op straten en pleinen vertonen. Er zijn natuurlijk allerlei Chinese winkels met spullen die wij absoluut niet willen hebben, maar ook restaurants. We aten in een willekeurig gekozen restaurant gebakken rijst met goede ingrediënten. Het was wel dermate veel dat we de helft opkonden en de rest meenamen.

Painted Ladies
Daarna fietsten we een heuvelachtig stuk naar Alamo Square, een groene heuvel, omgeven door karakteristieke woonhuizen, waaronder een blokje dat bekend staat onder de naam Painted Ladies.

Verder naar het westen kwamen we in het Golden Gate Park, maar dat deden we geen recht meer. Het was inmiddels al vijf uur, het werd kouder en wij waren moe geworden. We waren ook te laat voor het Young Museum en de Japanse tuin hebben we niet meer bezocht.
Het park is enorm groot en we zagen er veel mensen hardlopen en racefietsen.

We vonden onze camper ongeschonden terug op de parkeerplaats aan de noordkant van de brug, waar we ook overnacht hebben. Je hoort het lawaai van de weg natuurlijk, maar verder werden we afgelopen nacht niet gestoord. Er waren circa 7 andere campers en ook wat mensen die in hun auto sliepen. Vannacht herhalen we dit.
San Francisco en de Golden Gate Bridge

1 opmerking:

Betty sieta zei

Stoer hoor,veel gezien in 1 Dag!