15.3.18

Balgüe

Strand Santo Domingo, Ometepe
We waren al vroeg op zodat we de veerboot van 7.45 konden nemen. Het waaide flink zodat je het idee van een zee kreeg. De overtocht duurde iets meer dan een uur.

Ometepe
Na een stevige espresso in de haven Moyogalpa kon de fietstocht beginnen. Het middengedeelte was onverhard, maar wel goed te fietsen. Doordat we ergens een afslag misten reden we een stuk om via een koeienpad en dat was helaas niet te fietsen, zodat we 1,5 km moesten lopen.
Het was verder een leuke route met weinig verkeer. We legden 33 kilometer af en moesten 550 hoogtemeters verwerken.

Klimmen over de onverharde weg
Het hostel ligt landelijk, het ziet er goed uit, maar airco hebben we niet.

Revolutionaire helden worden geëerd in Nicaragua (Altagracia)
De beide vulkanen hielden hun toppen vandaag in de wolken.
Het was behoorlijk warm om te fietsen, maar gelukkig hebben ze koude douches...

2 opmerkingen:

Anoniem zei


Ik kijk ook iedere keer op Google Maps om te bekijken waar jullie precies zijn, samen met jullie foto's en tekst heb ik dan een goed beeld waar jullie "uithangen". Die vrijheid lijkt me zo heerlijk. De kleuren van de natuur zijn ook veel feller geloof ik en ook van de huizen zo te zien. Hier maar 16 graden vandaag maar wel Fish en Chips eten bij de zee straks met de mensen die in het huis van Susan verblijven.Dit weekend Fallas dus enorme beelden in de stad.
Mis je wel hoor Janny! Liefs voor jullie beiden, Jim en Marina

J&J zei

Hoi Marina,
Leuk dat je zelfs Google maps gebruikt. Jij hebt ook al veel van de wereld gezien en ik vroeg me af of je in dit deel van de wereld niet geweest bent?
Als wij gebakken vis eten denk ik altijd aan jullie en jullie lekkere woensdaglunch.
Vaak is het met de Fallas minder mooi weer maar toch beter dan in Nederland ;-)
Ik mis jou en onze gesprekken ook hoor, maar gelukkig hebben we regelmatig mailcontact. Groetjes voor jullie van mij( en ook van Jan)