23.12.18

La Ventana (2)

Deze plek is beroemd vanwege kitesurfen maar ook komen hier veel mountainbikers hun rondje doen. Men heeft hier enkele leuke trails aangelegd door de kuststrook waar veel cactussen staan. Het is beslist een prachtige omgeving waar je door fietst.
Fietsen langs zee

Niet dat het heel gemakkelijk is. De grotere onverharde weg langs zee gaat wel, die is goed te fietsen ondanks enkele klimmetjes. Daarna deden we een echte mtb-route en dat was pittiger. Af en toe moesten we wel afstappen en het viel niet altijd mee om de scherpe takken en cactussen te ontwijken.

De fietstocht dreigt te verzanden
Niet erg slim was dat we per ongeluk niets te eten meegenomen hadden. We hebben daarom de route niet helemaal afgemaakt maar via een rivierbedding een stuk afgesneden. Helaas was dit stuk helemaal niet te fietsen vanwege een dikke laag rul zand waar je te ver in wegzakte.

Vooral vanwege de omgeving was het een erg mooie route.

De camping bevalt erg goed, zij het dat er wel wat muggen zijn, ook tijgermuggen zijn hier actief.
De keuken met 6-pits gasstel is een luxe waar we graag gebruik van maken.

Hoewel het hier hard behoort te waaien, hadden de kitesurfers vandaag pech. Het schijnt dat er steeds enkele dagen met stevige wind worden afgewisseld met nauwelijks wind, zoals vandaag.
La Ventana schijnt desondanks een van de populairste kitesurfplekken van Noord-Amerika te zijn, met op sommige dagen honderden surfers in actie.
Typerend Baja-landschap

1 opmerking:

IneNico zei

Misschien helpt Tijgerbalsem tegen die muggen . .