19.12.18

Mazatlán

Fietspad langs de boulevard van Mazatlán
Na ruim 300 km in 4 uur hebben we Mazatlán bereikt, een van de grootste Mexicaanse steden aan de Stille Oceaan. De bedoeling was eigenlijk om meteen de veerboot te nemen naar La Paz, maar dat liep iets anders. Er zijn twee maatschappijen die beide voor vandaag geen plaats meer hebben.
Vissersbootjes in Mazatlán
De ene gaat morgen niet en de andere wel. Daar hebben we dus geboekt, zij het dat ze ons geen gereserveerde stoel meer kunnen verkopen. Dus hoe we de nacht op zee doorbrengen weten we nog niet. De overtocht duurt zo’n 14 uur. Woensdag is het vertrek om 20.00 uur.

De vis wordt op het strand schoongemaakt,
weten de pelikanen en de meeuwen
We staan nu op een camping in Mazatlán, niet heel speciaal en met veel Amerikaanse overwinteraars.   Mazatlán lijkt trouwens wel een Amerikaans resort. Er lagen ook nog eens drie cruiseschepen in de haven, dus het is hier behoorlijk toeristisch.

Men komt hier behoorlijk in de kerstsfeer. Sommige campers hebben uitgebreide feestverlichting.

Wij hebben nu het eindpunt van onze reis over het Mexicaanse vasteland bereikt en we gaan verder over het langgerekte schiereiland Baja California.

Het volgende bericht zal dus uit La Paz komen.
We hebben sinds 4 november in Tepotzotlán 2270 km gereden. Dat is gemiddeld slechts 50 km per dag. Dat hadden we ook gemakkelijk op de fiets kunnen doen, zegt een van ons dan. De ander zegt dan:  “Nou mooi niet”.

We hebben ongeveer 150 km gefietst deze periode.
Geplande route door Baja California, beginnend in La Paz, ca. 2000 km

1 opmerking:

IneNico zei

Gokje: De "één" is Jan. De "ander" is Janny . .