10.12.18

Punta Pérula (3)

Zo staan we; de mooiste plek van de camping
Naburige lagune bij het ochtendgloren
Inmiddels is het zondag en we genieten van het ontspannen strandleven. Vandaag hebben we een strandwandeling gedaan van 8 km (2 uur door soms mul zand).

Ook hebben we huachinango gegeten. De Amerikanen noemen dat red snapper, dus een grote rode vis in elk geval. Deze vis is wel een van de bekendste die hier gegeten wordt en is absoluut heerlijk.

We hebben gemerkt dat er toch ook wel wat mensen met Europese achtergrond op de camping staan. Naast ons Canadezen waarvan de vrouw Nederlandse ouders heeft en de man Deens is. Ook hebben we een Tsjechische gesproken en zoals gezegd zijn er ook Zwitsers.

Buitenkeuken
Veel vogels zien we
Er is ons uitgelegd waarom er veel meer Canadezen dan Amerikanen in Mexico te vinden zijn, in elk geval in deze streek. Dat zou enerzijds met de economische crisis te maken hebben die Amerikanen harder heeft getroffen dan de Canadezen, maar ook vanwege allerlei angstverhalen die onder de Amerikanen de ronde doen. Velen worden blijkbaar afgeschrikt om naar het 'gevaarlijke' Mexico te gaan, waar ze bovendien niet erg geliefd zijn, zeker niet onder de huidige Amerikaanse president, die in Mexico zeer onpopulair is en bij velen zelfs gehaat is.

Geen opmerkingen: