21.12.18

La Ventana

Malecón van La Paz
Ongeveer 50 km zuidelijk van La Paz staan we momenteel in La Ventana. Het is een kuststrook met diverse campings aan zee. Van een afstand ziet het er tamelijk chaotisch uit met heel veel busjes en campers. Het is voornamelijk kitesurferspubliek dat hier komt. Het waait hier dus veel.

Wij kozen voor een camping 500 meter vanaf zee, lekker rustig en toch zeezicht. Het is een nieuwe camping met uitstekende faciliteiten zoals een zwembad, keuken en een koelkast. Er wordt zelfs ontbijt geserveerd. Wij kozen een plekje met ‘dry camping’, hetgeen wil zeggen dat je geen aansluitingen hebt op elektriciteit, water en afvoer. Dat hebben we ook niet nodig nu we een koelkast van de camping kunnen gebruiken. Prijs voor dit alles is 9 euro.

Gevel van garage VW Baja Red
De camper heeft inmiddels nieuwe olie en oliefilter.
We waren bij de garage VW Baja Red, een eenvoudig werkplaatsje gespecialiseerd in Volkswagen. De eigenaar heeft zelf een T4. De monteur verving de olie en het filter terwijl de bus voor de garage stond, op de stoep eigenlijk. We kunnen nu verder tot het einde van de reis, als er geen gekke dingen gebeuren.

Onderweg reden we deels over een kaarsrechte weg die over ongeveer 10 km constant afdaalde naar zeeniveau. We konden ons nog goed herinneren dat we hier 22 jaar geleden omhoog moesten fietsen. Met zware tassen aan de fietsen was dat ondanks onze jeugdigheid een zware opgave.

1 opmerking:

IneNico zei

Het is fijn goed "in de olie" te zijn!