14.10.21

Ávila


Zoals Segovia zijn aquaduct heeft, zo heeft Ávila zijn fantastische stadsmuren. 

De wandeling over de muur biedt mooie uitzichten

In een grijs verleden gingen we enkele zomervakanties naar Portugal en sloegen we onderweg altijd de Spaanse steden over. Ten onrechte, dat wisten we toen ook al wel. Nu hebben we meer tijd en zijn in een beter seizoen hier, niet de verzengende zomerhitte die de Spaanse hoogvlakte vaak teistert. 

Onderlangs is ook leuk

De muren van Ávila hadden we toen wel eens gezien, terwijl we langs de stad reden, maar nu hebben we Ávila echt eer aangedaan. We hebben onder andere de wandeling over de helft van de stadsmuren gedaan. De Spanjaarden zeggen dat deze muren zeker zo mooi zijn als die van Carcassonne, maar met dit verschil dat die van Ávila nog wel helemaal origineel zijn. 

Yemas

Ávila is ook bekend van de zoete lekkernij,  yemas (de Teresa). Letterlijk dooiers. We hebben ze geproefd en ze smaken inderdaad naar eidooiers. 

Uitzicht op de kermis en de campers daarachter

Er is hier een mooie en nieuwe camperplaats, met alle sanitaire voorzieningen, zelfs een wasmachine. Het is niet ver van de stadsmuur en je kunt normaal gesproken vanuit je camper de muren goed zien, ware het niet dat het uitzicht nu ernstig is verstoord.

En niet alleen het uitzicht, ook de rust is verstoord want we staan op 10 meter vanaf een kermis. Deze is hier in de week van de heiligendag van de stad, Santa Teresa. Ook is er iets verder weg een podium opgebouwd waar dancemuziek wordt geproduceerd. Of de heilige Teresa dat alles goedgevonden zou hebben is natuurlijk niet zeker, maar we hebben zo onze gedachten.

Eens wat anders, kermis naast de camper

Na ons vertrek uit Segovia hebben we vanmorgen eerst nog even de alcázar van beneden bekeken. 

Nog eens de alcázar van Segovia

Geen opmerkingen: