12.10.21

Soria

Tarazona, overzicht van het lage stadsdeel, met Plaza de Toros en kathedraal

Onze tussenstop vandaag was Tarazona, een oud en sfeervol stadje. Er is een oud en hoog gelegen deel dat vroeger ommuurd was en aan de overkant van het riviertje een "nieuw" gedeelte met onder andere de kathedraal, hoewel die al eeuwen terug werd gebouwd en verbouwd. Naar men zegt op Romeinse fundamenten. 
Plaza de Toros

Daar bevindt zich ook de achthoekige stierenvechtersarena die omringd is door woningen in drie lagen, een slim multifunctioneel ontwerp van twee eeuwen oud. Vroeger kon men vanaf de balkons de gevechten gadeslaan. Tegenwoordig worden er concerten en dergelijke georganiseerd. 

We namen eerst een ontbijt en vervolgens liepen we door de hoge stad. 

Het stadhuis van Tarazona

Kathedraal Tarazona vanaf de kloostertuin

De kathedraal daarna bleek indrukwekkend. Er was een expositie van de omvangrijke restauratie die de afgelopen twintig jaar heeft plaatsgevonden en nog steeds niet helemaal klaar is. 

Kunst in het park in Soria

De volgende bezienswaardige stad is Soria. Ook hier zijn diverse historische gebouwen maar ook de Alameda (park) vonden we de moeite waard. Er bleek een expositie te zijn in de buitenlucht van haarscherpe kopieën van schilderijen uit het Pradomuseum in Madrid. Een leuk initiatief.

Kunst om op te zitten

In Soria staan we op een goede camping, wel met wat achtergrondgeluid van de drukke verkeersweg. 

Geen opmerkingen: